Het team achter Hoofdstuk Twee

 

Het gezicht van Hoofdstuk Twee

Hoi, ik ben Mamsie en ik woon in de pennenpot van Marijn. Aangezien zij niet altijd graag met haar gezicht op social media komt, doe ik de Facebook en Instagram van Hoofdstuk Twee. Ook al ben ik een pop, mijn uitspraken en ervaringen zijn gebaseerd op verhalen van mama's die echt bestaan.

Ik vind het ouderschap ongelooflijk zalig en ongelooflijk lastig tegelijkertijd. Daarom lees ik graag de teksten van Emma Heaphy en Jess Urlichs (en pink daarna een traantje weg).

 

Het brein achter Hoofdstuk Twee 

Ik ben Marijn en ik kan mezelf omschrijven in 38 woorden:

alles wat blinkt. avontuur. bergen. blote voeten. de bib. de zee. dessertenbuffet. dertig. functionele dingen. Italiaanse pizza. klimmen. mensen zoals ze zijn. minimalisme. mooie dingen. Olympische Spelen. opgeruimd staat netjes. Spielerei. stilte. tot in de puntjes. verzinnen. vrijheid.

  

Waarom doe ik dit?

Tijdens mijn zwangerschap begon ik vol goede moed aan de babyuitzet. Bleek dat dus een hele lange lijst te zijn, met een prijskaartje waarvan je harde buiken krijgt. Maar allee zeg. Zoveel prachtige babyspullen, maar zoveel geld voor zo’n korte periode. Op naar ander en beter: de tweedehandsmarkt.

Na de bevalling kwam verrassing nummer twee. Ik dacht dus dat het ouderschap als een wandeling in de Ardennen ging zijn. Soms eens wat regen, wat pittige klimmetjes, hier en daar eens een uitschuiver. Maar verder: zalig, tof, I love it. Niks wat ik niet kan.

Bleek het dus een wandeling op de Mount Everest te zijn. Ongetraind. Ook zalig, ook tof, I love it. En verder soms ook om van te blèten zo zwaar.

 

Zo ontstond Hoofdstuk Twee.

 

Omdat babyspullen een langer leven verdienen.

Omdat mama’s graag nog wat geld over houden.

Omdat het eerste jaar als mama pittig is.

 

Omdat ik hou van mensen helpen.

En het liefst met dingen die ik zelf fantastisch vind.